Bedolven onder ongezond eten

junkfood

Tot voor kort was kunstenaar James Ostrer verslaafd aan ongezond voedsel. Deze verslaving ontstond in zijn jeugd toen zijn vader hem ieder weekend meenam naar de McDonald’s.

Dat was voor hem zo’n fijne ervaring waar hij op latere leeftijd naar teruggreep als het hem tegenzat. Als therapie (of vluchtweg) ging hij naar de Mac om zich weer gelukkig te voelen. Helaas kwamen die momenten meer en meer voor. Ook had James een voorliefde voor andere ongezonde zaken als chips en snoep.

Rommel

Door middel van het maken van kunst is Ostrer afgekickt van alle deze rommel. Daarvoor maakte hij een serie zeer heftige portretten. Hij smeerde zichzelf of een vriend(in) in met (gekleurde) smeerkaas en begon vervolgens een kunstwerk te bouwen dat het midden houdt tussen een tribaal masker en een sculptuur. De onderdelen die hij daarvoor gebruikte komen rechtstreeks uit de snoepwinkel, een fastfoodrestaurant of het chipsvak van de supermarkt.

Als je heel goed kijkt naar deze portretten zie je wat Ostrer allemaal heeft gebruikt in zijn werk. Mijn favoriet daarbij is het portret dat bestaat uit fritessaus, hamburgers, friet en kipnuggets. Andere werken doen mij weer denken aan de schilderijen van George Condo. In ieder geval is deze serie van James Ostrer behoorlijk indrukwekkend en ik kan me zo voorstellen dat je na het maken ervan even geen fastfood meer hoeft.

junkfood

junkfood

junkfood

junkfood

junkfood