Prachtige beelden van bliksem in slow motion

Bliksem weet mensen al eeuwenlang te intrigeren. Het heftige natuurverschijnsel is fel, luidruchtig, razendsnel en kan dodelijk gevaarlijk zijn. Fotograaf en filmmaker Dustin Farrell maakte een mooie film over dit fenomeen.

Hiervoor maakte hij deze zomer een reis van een maand door de Verenigde Staten. Maar liefst 32.000 kilometer legde hij af om de mooiste onweersstormen vast te leggen. Hierbij maakte hij gebruik van en bijzondere camera: Phantom Flex4K high-speed camera.

1000 frames per seconde

Aan de goedkoopste versie van deze camera hang al een prijskaartje van $110.000, maar voor die prijs krijg je wel iets terug. De Flex4K kan in 4K maar liefst 1000 frames per seconden schieten. Hierdoor was het mogelijk voor Dustin Farrell om de bliksemflitsen heel mooi in beeld te brengen.

Elke bliksemstraal is uniek

Na een maand lang filmen kan Farrell concluderen dat iedere bliksemstraal uniek is, er zijn er geen twee hetzelfde. Vooral in snelheid wil het enorm variëren. Er waren zelfs flitsen die te snel waren voor de camera met 1000fps. Deze wisten slechts 1 frame te vullen, waaruit je kan concluderen dat ze een snelheid hebben van een duizendste van een seconde.

Wil je meer van dit soort spectaculaire beelden zien? Dan moet je zeker een kijkje nemen in de video-sectie op de website van Dustin Farrell.