Deze brute BMW is gebaseerd op een kubistisch koffieservies

brute elektrische motor

Niet alleen bij auto’s zie je steeds vaker een elektromotor, ook motoren volgen deze trend. Eén van de populairste modellen is de BMW C evolution. Het Duitse Krautmotors verbouwde deze ietwat plastic ogende motor tot iets heel stoers.

Het eerste wat Rolf Reick van Krautmotors deed, was het strippen van de plastic body van de C evolution. Doordat deze motor een heel ander motorblok heeft, is het uiterlijk echt verschillend van een een klassieke motor. Hierdoor heeft het gestripte model al een futuristisch voorkomen. Door de toevoeging van een frame aan de voorkant is de transformatie compleet. Deze bijzondere uitvoering van de BMW C evolution oogt spectaculair en wild. Grappig is dat de naam dat juist niet is. Reick gaf hem een naam die gebaseerd is op die van zijn grootmoeder: E-LisaBad.

Wolkenkrabbers

De inspiratie voor het brute uiterlijk kwam namelijk van een koffieservies dat zijn oma in huis had staan: de Cubic Coffee service uit 1927 van de Deense ontwerper Erik Magnussen. Deze ontwerper liet zich weer inspireren door de grote glimmende wolkenkrabbers van het Manhattan uit de jaren 20. Rolf Reick vertaalde dit op zijn beurt naar een gevaarlijk ogende geometrische kap.

brute elektrische motor

brute elektrische motor

brute elektrische motor

brute elektrische motor
Cubic Coffee service. Afbeelding via het RISD Museum