Zie dingen in het juiste perspectief

A Quick Perspective
De 460 meter lange Seawise Giant is de grootste olietanker ter wereld, maar past makkelijk in de vijver van Central Park in New York.

Hoe groot is groot? In een dorp valt een hoog flatgebouw uit de toon, maar in een miljoenenstad zou deze juist weer klein zijn. Kevin Wisbeth zet dingen in het juiste perspectief door ze te combineren.

Zet een hoge wolkenkrabber uit Chicago in de Russische Mir-mijn en je zult zien dat ze allebei dezelfde afmetingen hebben. Wisbeth geeft de kijker een aantal zeer interessante lessen over groot, groter en grootst. Wil je nog meer zien, kijk dan op zijn YouTube-kanaal A Quick Perspective.

A Quick Perspective
De 527 meter hoge Willis Tower in Chicago steekt maar een paar meter uit boven die diepste diamantmijn in Rusland.
A Quick Perspective
Als je de Burj Khalifa zou verplaatsen van Dubai naar New York, dan zou deze ruim 300 meter uitsteken boven de hoogste wolkenkrabbers van Manhattan.
A Quick Perspective
De Titanic was ooit het grootste schip ter wereld, maar zou nu makkelijk passen op het dek van de U.S.S. Ronald Reagan.
De B-2 Spirit is een van de meest geavanceerde bommenwerpers ter wereld. De spanwijdte is breder dan het veld bij American Football.
A Quick Perspective
In de prehistorie waren insecten een stuk groter dan nu. Zo was de Pulmonoscorpius kirktonensis net zo groot als een hedendaagse huiskat.
A Quick Perspective
In de jaren 50 had de NASA plannen voor de M-1 Rocket-motor. Alsa deze was gebouwd zou het met gemak de grootste motor ooit zijn geweest. Zo groot dat een Smart er zonder moeite in zou passen.
A Quick Perspective
De Death Star uit Star Wars is net zo groot als een kwart van de staat Florida.

Bron: imgur