De BMW iX Flow kan van kleur veranderen

De onlangs gepresenteerde BMW iX heeft een spectaculaire update gekregen. De iX Flow is een bijzondere versie van de elektrische SUV die van kleur kan veranderen. Op de elektronicabeurs CES in Las Vegas gaf BMW een voorproefje van de mogelijkheden.

Het spreekt voor zich dat hier geen sprake is van een reguliere lak. Je moet het jasje van de BMW iX Flow eerder vergelijken met de wraps die momenteel populair zijn onder autoliefhebbers en YouTubers. In dit geval bestaat de wrap uit digitaal papier dat je kunt vergelijken met die van een e-reader.

Praktisch

Met behulp van elektrische pulsen is het mogelijk om het uiterlijk van de auto aan te passen. Alle tinten tussen zwart en wit zijn mogelijk, maar je kunt ook patronen en afbeeldingen aanbrengen. BMW weet zelfs een paar praktische toepassingen te noemen. Op warme zomerdagen kun je de auto wit maken om zo zonlicht te weerkaatsen. Op koude dagen zal een zwart exterieur makkelijker warmte absorberen.

Natuurlijk is de techniek nog in ontwikkeling en is het nog niet mogelijk om een auto met een wrap als deze te bestellen. Het feit dat het BMW gelukt is (met hulp van studenten van het MIT) om zoiets te creëren schept mogelijkheden voor de toekomst. Zo zal BMW gaan onderzoeken of het digitale papier met e-inkt ook toepasbaar is op bijvoorbeeld het dashboard of elders aan de binnenkant van de auto. Het voordeel van deze techniek is namelijk dat het nagenoeg geen energie verbruikt en dat het ‘papier’ geen licht geeft.

BMW iX Flow

BMW iX Flow

BMW iX Flow

BMW iX Flow

BMW iX Flow