Cat Art Show: kunst met alleen maar katten

No Dogs Allowed
Angela Lizon
Alle afbeeldingen: courtesy of Cat Art Show

Veel kunstenaars hebben een kat als muze. Om te laten zien wat katten voor kunstenaars kunnen betekenen zijn er werken van 70 kunstenaars samengebracht in de expositie Cat Art Show.

In deze unieke expositie zijn zeer uiteenlopende werken te zien van kattenminnende kunstenaars uit 6 verschillende landen. Zij maakten tekeningen, schilderijen, sculpturen en collages waarin een of meerdere katten de hoofdrol spelen. De mens is soms aanwezig, maar heeft een onderschikte rol. Iedereen die katten in huis heeft, weet dat dit ook in het echte leven het geval is.

Walter Chandoha

De curator van de Cat Art Show is journalist Susan Michals, een deskundige op dit gebied want ze schreef ook de inleiding bij het fantastische fotoboek van Walter Chandoha uit 2019. Helaas is de Cat Art Show (vooralsnog) alleen te zien in Los Angeles. Daar is de tentoonstelling te bezoeken in de The Golden Pagoda van 14 tot en met 24 oktober.

Gelukkig zijn alle werken ook te bewonderen op de Instagram van de Cat Art Show. Tot slot is het goed om te weten dat alle werken te koop zijn en dat 10% van de opbrengst gaat naar de volgende goede doelen: Kitt Crusaders, Faces of Castelar en Milo’s Sanctuary.

No Dogs Allowed
Lola Dupré
No Dogs Allowed
Vanessa Stockard
No Dogs Allowed
Alexandra Dillon
No Dogs Allowed
Endre Penovac
No Dogs Allowed
Anna Sokolova
No Dogs Allowed
Lavar Munroe
No Dogs Allowed
Holly Frean
No Dogs Allowed
Michael Caines