Artistieke stoelen van Cleon Peterson en Modernica

stoel van Cleon Peterson

In het Museum of Contemporary Art in Denver loopt momenteel een grote expositie van kunstenaar Cleon Peterson. Vanaf de straat zie je al dat het museum aan de buitenkant is beschilderd door de kunstenaar. Binnen vind je schilderijen, sculpturen en een serie mooie stoelen.

Voor die laatste werkte Cleon Peterson samen met meubelfabrikant Modernica. Drie exemplaren van de Case Study Chair zijn bekleed met een gewoven stof, waarin met zwart en wit kenmerkende beelden van Cleon Peterson zijn te zien. De drie stoelen zijn niet alleen in het museum zelf te vinden, maar ook in de museumwinkel. Daar kun je ze in een serie van 3 kopen of kiezen voor 1 los exemplaar. Online bestellen via de webshop kan ook. Voor 1 stoel betaal je 595 dollar en voor de set van 3 betaal je $1699,99. Voor 45 dollar kun je de stoel laten verschepen naar Nederland.

Gewelddadig verleden

Mocht je voor 27 mei toevallig in de geweldige stad Denver zijn, dan moet je zeker gaan kijken in het MCA. Shadow of Men van Cleon Peterson is een expositie die zeker indruk zal maken. Zijn enorme werken kenmerken zich door het rauwe geweld. Op deze manier rekent Peterson af met zijn verleden waarin hij opgroeide in een ontspoord gezin, verslaafd was aan drugs en regelmatig in de gevangenis zat.

Dit is een wereld die wij liever niet zien, maar die wel degelijk in onze nabije omgeving te vinden is. Cleon Peterson ziet het als zijn taak om ons bewust te laten worden van het aanwezige geweld in onze maatschappij. We kunnen immers pas actie tegen iets ondernemen als we ook erkennen dat het probleem bestaat.

Hieronder zie je een selectie van de werken die in Denver te zien zijn.

Cleon Peterson in Denver

Cleon Peterson in Denver

Cleon Peterson in Denver

Cleon Peterson in Denver

Cleon Peterson in Denver

Cleon Peterson in Denver

Cleon Peterson in Denver