DAKU zet poëzie in de schaduw in Las Vegas

DAKU in Las Vegas

Kunstenaar DAKU is nu ook ontdekt buiten zijn thuisland India. Op uitnodiging van het Life is Beautiful festival mocht hij aan het werk in Las Vegas. Daar bracht hij op zijn eigen, unieke wijze een vrij vertaalde quote van William Shakespeare aan.

Zonlicht is het belangrijkste element in het werk van DAKU. Met behulp van dit licht worden de teksten die hij aanbrengt op een gevel zichtbaar. DAKU werkt namelijk met letters die samen woorden en zinnen vormen. In de loop van de dag zie je de letters steeds van vorm veranderen. Een proces dat alleen zichtbaar is als je de tijd neemt en er aandacht aan schenkt.

Schaduw

Op de gevel van een voormalige boekhandel in downtown Las Vegas plaatste DAKU een paar rijen met horizontale letters. Deze zijn bijna niet zichtbaar voor voorbijgangers. De schaduw die de letters maken daarentegen wel. Dat is nu het mooie aan het werk van DAKU. Aangezien de zon bijna altijd schijnt in Las Vegas is het werk elke dag zichtbaar.

De quote is overigens gebaseerd op een tekst van Shakespeare, maar de herinterpretatie van het origineel is bedacht door de Canadese predikant Henry van Dyke. Hij publiceerde de tekst in 1904 in het boek Music and Other Poems. Voor meer werk van DAKU, die net als Banksy anoniem door het leven gaat, kun je vinden op zijn Instagram.

DAKU in Las Vegas

DAKU in Las Vegas

DAKU in Las Vegas

DAKU in Las Vegas