De banaan van Maurizio Cattelan op een t-shirt

de beroemde banaan

Het meest besproken kunstwerk van het afgelopen jaar is zonder twijfel de banaan van Maurizio Cattelan. Voor alle fans van het werk brengt Galerie Perrotin een t-shirt uit met een print van de banaan.

Het kunstwerk Comedian van Cattelan bestond uit niets meer dan een banaan die met duct-tape aan de muur was bevestigd. De vraagprijs hiervan was maar liefst 120.000 dollar. Veel mensen sprake er schande van, maar dat is ook precies wat de kunstenaar ermee wilde bereiken. Comedian is eerder de start van een discussie over de definitie van kunst en de manier waarop prijzen van kunstwerken soms absurd hoog worden opgedreven, dan dat het een echt kunstwerk is.

Goed doel

Voor iedereen die hierover zelf een statement wil maken is er nu een t-shirt. Met een verkoopprijs van €22.50 is het een stuk goedkoper dan het origineel. Bovendien gaat de winst van de verkoop naar het goede doel Feeding South Florida, dat helpt honger te bestrijden. Het shirt is te koop in de webshop van Perrotin en de vestiging van de galerie in New York.

de beroemde banaan

de beroemde banaan