De natuur komt tot leven in deze video van Hauschka

De Duitse pianist en componist Hauschka maakt muziek die bij beluistering direct mooie beelden oproept. Filmmaker en kunstenaar Tobias Stretch zette dezebeelden bij het nummer Craco om in een mooie video.

In de video zie je sculpturen die gemaakt lijken te zijn van planten en ander levend materiaal en die vorm van een mensfiguur aannemen. In ruige en verlaten delen van de grote stad komen ze tot leven op de klanken van de muziek.

Radiohead

Hauschka is niet de eerste muzikant waar Stretch dit soort bewegende sculpturen voor maakte. Op de website van Tobias Stretch kun je een overzicht bekijken van alle muziekvideo’s van zijn hand. Daartussen zit bijvoorbeeld werk voor Radiohead, Efterklang en Crystal Fighters.

Ook interessant is het om je eens verder te verdiepen in het werk van Hauschka. Een van de opvallendste dingen aan zijn werk is dat hij de piano niet gebruikt zoals de meeste pianisten, maar deze manipuleert zodat er heel nieuwe geluiden uitkomen. Zoals in de video voor het nummer Elizabeth Bay:

Aan het begin van dit jaar zag muziekredacteur Jacco hem live in Chicago en schreef daarvan een lovende recensie.