Death Star van Robert Longo zet vraagtekens bij vuurwapens

Death Star van Robert Longo

Kunstenaar Robert Longo is bekend vanwege de politieke boodschappen in zijn werk. Bij zijn meest recente installatie op Art Basel is dat niet anders.

Zijn werk Death Star is een enorme bal gemaakt van 40.000 kogels en kogelhulzen. In combinatie met een constructie van zwarte balken, grijs geverfde muren en op maat gemaakte verlichting is dit kunstwerk van Robert Longo er eentje die aanzet tot nadenken.

Wapengeweld

Volgens de kunstenaar is het tijd om op een andere manier mensen met dit onderwerp te confronteren. Realistische en keiharde kunst over wapengeweld heeft het publiek afgestompt. Dit werkt dus niet meer. Daarom maakte hij van de Death Star iets moois. De boodschap ligt in het feit dat dit mooie kunstwerk gemaakt is van een dodelijk materiaal.

Robert Longo hoopt dat de Death Star mensen laat nadenken over wat zij kunnen doen om wapengeweld tegen te gaan. Een universele boodschap die verder gaat dan de wapenwetten in de Verenigde Staten. Death Star is tot met 17 juni te zien tijdens Art Basel.

Death Star van Robert Longo

Death Star van Robert Longo