Dinosaurussen in de straten van Parijs

Dinosaurus in Parijs
The Blue Raptor. Foto: Julien Nonnon

Kijk goed om je heen als je de komende weken een bezoek aan Parijs brengt. ’s Avonds komen er dino’s tot leven in de stad. Dit dankzij het project Prehistoric Safari van kunstenaar Julien Nonnon.

Zijn specialiteit is het maken van indrukwekkende projecties. Hierbij maakt hij gebruik van holografische technieken om de werken zo echt mogelijk te laten lijken. Niet alleen de techniek is daarbij belangrijk maar ook de keuze van de locatie en de architectuur waarop de projectie te zien is.

Samenwerking

De Prehistoric Safari in de stad is een onderdeel van een grotere samenwerking met amusementspark Jardin d’Acclimatation in Bois de Boulogne. Daar zijn tot en met 5 januari nog veel meer dinosaurussen van Julien Nonnon te zien. Ook is een aantal attracties in het park tijdelijk voorzien van een dino-thema.

Julien Nonnon heeft zich voor dit project niet zozeer laten inspireren door de wetenschappen, maar eerder door populaire cultuur als de boeken van Sir Arthur Conan Doyle, Jules Verne en Michael Crichton en de films van Steven Spielberg. Eerder kon je op Mixed Grill een ander project van Nonnon zien waarin de liefde centraal stond.

Dinosaurus in Parijs
The Red Triceratops. Foto: Julien Nonnon
Dinosaurus in Parijs
The Green Brachiosaurus. Foto: Julien Nonnon
Dinosaurus in Parijs
The Yellow Para. Foto: Julien Nonnon
Dinosaurus in Parijs
The Blue Raptor II. Foto: Julien Nonnon
Dinosaurus in Parijs
The Yellow Para II. Foto: Julien Nonnon
Dinosaurus in Parijs
Ankylosaurus. Foto: Maxime Massare
Dinosaurus in Parijs
Prehistoric Safari. Foto: Charlotte Gonzalez