Drijvend museum in wording in Almere

M. Almere
Foto’s: Riccardo De Vecchi

M. is de naam van een mooi experiment in Almere. Op het terrein van de Floriade is een drijvend paviljoen te vinden dat moet gaan uitgroeien tot een echt museum. Het ontwerp van het bijzondere gebouw is van Studio Ossidiana uit Rotterdam.

Deze studio bestaat uit Alessandra Covini en Giovanni Bellotti. Zij ontwierpen het paviljoen dat bestaat uit 3 cirkels die lijken te drijven. Via een van die cirkels loop je over het water naar het hoofdgebouw. Mooi is dat als materiaal voor de buitenkant een terrazzo is gebruikt dat bestaat uit materialen uit de bodem van Flevoland. Denk hierbij aan schelpen, mosselen, klei en houtskool.

Ambitie

Bijzonder aan het project is dat M. nu nog geen museum is, maar wel de ambitie heeft dat te worden. De komende 5 jaar zullen de stappen naar een echt museum voor Almere en Flevoland worden gezet. In de tussentijd kan men ontdekken, experimenteren en uitzoeken waar behoefte aan is in de stad. Hierbij zullen de inwoners van de stad en de provincie uitvoerig worden betrokken. Een mooi voorbeeld is de website Jij bent M. waarop je een logo voor M kunt ontwerpen en inzenden.

M. Almere

M. Almere

M. Almere

M. Almere

M. Almere

M. Almere

M. Almere

M. Almere

M. Almere