Flea schittert in Stüssy x Dries van Noten

Flea schittert in Stüssy x Dries van Noten
Foto’s: Tyrone Lebon

De samenwerkingen tussen luxe modehuizen en merken die sportkleding of streetwear maken zijn niet meer op één hand te tellen. Je zou zelfs kunnen spreken van een overdaad aan collabs. Toch springt er af en toe iets op positieve wijze tussenuit.

Het gaat om een samenwerking tussen het iconische streetwearmerk Stüssy en de Belgische modeontwerper Dries van Noten. Na een kleine teaser door rapper A$AP NAST en een gezamenlijke video van het merk en de ontwerper zijn er nu officiële beelden. Deze zijn geschoten door fotograaf Tyrone Lebon en hebben een hoofdrol voor Chili Peppers-bassist Flea.

Slangenprint

De beelden laten een collectie zien die zich overduidelijk als psychedelisch laat omschrijven. Zo zien we een lange legerparka met daarop vloeistofprojecties, vredestekens en een waterpijp met daarin een boeket bloemen. Ook de puntlaarzen met slangenprint die Flea eronder draagt vallen direct op, al is het niet duidelijk of deze bij de collectie horen.

Op ander foto’s zien we een varsity jacket, een korte broek met een print met vuurballen, een een lange broek met tie-dye-print. Waarschijnlijk is die laatste een jeans, maar de elastische broekband laat ons hierover twijfelen. Het slotstuk in de fotoserie is een zwart pak met daarom gekleurde strasstenen. Een outfit waar Flea zo mee op het podium kan.

Deze opvallende collectie zal verder nog bestaan uit een serie t-shirts, sweatshirts, overhemden en sweatpants. Vanaf 18 november zijn de items te koop via de winkels van Dover Street Market of Dries van Noten of online bij Stüssy en Dries van Noten.

Flea schittert in Stüssy x Dries van Noten

Flea schittert in Stüssy x Dries van Noten

Flea schittert in Stüssy x Dries van Noten