Stüssy en Clarks Originals brengen mooie schoen uit

Stussy x Clarks Originals - Wallabee

Stüssy en Clarks Originals hebben hun succesvolle samenwerking voortgezet en daarom verscheen onlangs de iconische Wallabee in twee nieuwe kleuren.

De Wallabee is één van de bekendste modellen van schoenfabrikant Clarks. De schoen van runderleer wordt voor deze samenwerking uitgebracht in de herfstkleuren salie en roest. Daarnaast is de bovenste rand van het model voorzien van een opvallende paisleyprint. Ook ontbreekt natuurlijk de klassieke crêpezool niet.

Van underground naar wereldwijd bekend

Shawn Stüssy was een surfer die eind jaren ’80 zelf boards maakte voor vrienden en kennissen in Laguna Beach, Californië. Om zichzelf verder te promoten, begon Stüssy t-shirts en shorts bij de surfplanken te verkopen. Het bedrijfslogo werd zijn achternaam geschreven in letters gebaseerd op graffiti. Al gauw groeide het merk uit tot een succes. Wereldwijd sprak het creatieve jongeren aan die een gemeenschappelijke interesse deelden in surfcultuur, skaten en muziek. Het succes duurt voort tot de dag van vandaag.

Innovatie & vakmanschap

Clarks, gevestigd in het Engelse Somerset, loopt al sinds de oprichting in 1825 voorop in innovatieve schoenmakerij. Het begon allemaal met de broers James en Cyrus Clark die een pantoffel maakten van resten schapenvacht. Voor die tijd was dit concept baanbrekend. De combinatie van uitvinding en vakmanschap is sindsdien de kern gebleven van het schoenmerk. In het archief van Clarks bevinden zich inmiddels meer dan 22.000 paar schoenen, waarvan sommige modellen echt revolutionair zijn. Van de Desert Boot, ontworpen door Nathan Clark en gelanceerd in 1950, tot de Wallabee: elk ontwerp heeft een direct herkenbaar handschrift waaraan je kunt zien dat het Clarks zijn.

De collectie is te koop via de website van Stüssy. In Nederland zijn de schoenen ook verkrijgbaar bij Patta in Amsterdam en Woei in Rotterdam.

Stussy x Clarks Originals - Wallabee

Stussy x Clarks Originals - Wallabee

Stussy x Clarks Originals - Wallabee