Floris Hovers ontwerpt houten dieren voor Ikonic Toys

Houten speelgoeddieren van Ikonic Toys

Ikonic Toys maakt speelgoed voor liefhebbers van design. Dankzij de natuurlijke materialen en tijdloze ontwerpen is het speelgoed geschikt voor jong en oud. Wij zijn in het bijzonder fan van de houten dieren die zijn ontworpen door Floris Hovers.

Dit is een set die bestaat uit 13 houten dieren. Deze dieren zijn in een gelakte en ongelakte variant verkrijgbaar. Mooi is het om te zien hoe Floris Hovers de dieren heeft weten terug te brengen naar een zo’n minimalistisch mogelijk ontwerp, maar dat ze nog wel direct herkenbaar zijn. De kinderen die met de set bij ons thuis hebben gespeeld, wisten feilloos alle dieren te benoemen.

Als er niemand mee speelt dan staan de beukenhouten dieren in een kastje tussen andere kleine design- en kunstobjecten. Bijzonder dat het dus zowel speelgoed als design kan zijn. Het is dan ook niet vreemd dat de Dutch Design Toys van Ikonic Toys te koop zijn op gerenommeerde plaatsen als The Frozen Fountain, Cooper Hewitt Design Museum New York, COS Stores London en Museum Fondation Louis Vuitton in Parijs.

XXL

Naast de twee varianten met houten dieren zijn de ontwerpen ook in andere vormen te vinden. Zo heeft Ikonic Toys ook een XXL-versie van de krokodil. Of beter gezegd: twee versies, want er is een binnen- en een buitenversie. Die laatste kan zelfs blijven drijven in het zwembad. Ook keren de dieren terug in een kunstwerk dat Floris Hovers maakte voor de Beeldentuin Het Kunstgemaal in Bronkhorst.

Met deze set houten dieren haal je dus een heus kunstobject in huis. Kunst waar je je kinderen met een gerust hart mee kunt laten spelen. Hoe bijzonder is dat?

Houten speelgoeddieren van Ikonic Toys

Houten speelgoeddieren van Ikonic Toys

Houten speelgoeddieren van Ikonic Toys