Handig herbruikbaar cadeaupapier van Everwrap

herbruikbaar cadeaupapier

In december geven we elkaar de meest prachtige cadeaus. Het liefst zo mooi mogelijk ingepakt. Alleen is het zo zonde dat we daarna al dat inpakpapier weggooien.

De Deense designstudio Vissevasse ontdekte dat in Denemarken alleen al jaarlijks 800 ton aan cadeaupapier wordt weggegooid. Dat moet en kan anders hebben ze vervolgens bedacht. Het resultaat hiervan is Everwrap, een prachtig cadeaupapier dat steeds opnieuw te gebruiken is.

Bij het hergebruiken van gewoon pakpapier zijn er twee factoren die het recyclen belemmeren: vouwen en plakband. Vouwen laten vaak witte strepen achter in de print en plakband laat zich niet zomaar verwijderen. Daarom gooien we het mooie papier toch maar weg. Met Everwrap hoeft dat dus niet meer.

Geen papier

Het geheim zit hem in het gebruikte materiaal. Het is namelijk geen papier, maar een chemicaliën-vrij plastic dat aanvoelt als papier. Je ziet en voelt geen verschil. Behalve als je het terugvouwt en het plakband verwijdert. Dit gaat namelijk supermakkelijk. Hierdoor gaat een vel van Everwrap met gemak 100 jaar mee. Bedenk eens hoeveel cadeautjes dat zijn!

Er zijn verschillende designs te koop met verschillende prints aan beide kanten. Je kunt de vellen kopen voor €5,99 in de webshop van Vissevasse.

herbruikbaar cadeaupapier

herbruikbaar cadeaupapier

herbruikbaar cadeaupapier

herbruikbaar cadeaupapier