De Himalaya zoutsteen geeft meer smaak aan je eten

Himalaya zoutsteen van AEG

Een nieuwe trend in de keuken is het bakken op een zoutsteen uit de Himalaya. De zouten en mineralen uit de steen geven een kruidige smaak aan je eten.

Deze prachtig roze gemarmerde stenen zijn afkomstig uit de bergen van Pakistan. Het is niet echt zout, maar versteend zout. Na te zijn uitgehakt, worden ze vaak in een rechthoekige vorm gesneden. Niet alleen het uiterlijk, maar ook de hardheid doet een beetje aan marmer denken. Hierdoor is de zoutsteen geschikt voor heel veel toepassingen in de keuken.

Handige handvatten

Zo kun je er bijvoorbeeld mee bakken. Vooral vis en groenten lenen zich hier uitstekend voor. De zoutsteen kan zo op de warmtebron, want de stenen zijn bestand tegen temperaturen tot 350 graden. Veel mensen vinden het lastig om zo’n zware en hete steen op het fornuis te hebben. Daarom heeft AEG een heel fraai exemplaar met handvatten waardoor je altijd controle hebt over de zoutsteen.

Tijdens het bakken zal de steen heel subtiel een zoutsmaak afgeven aan het voedsel Sommige mensen denken bij zoutsmaak aan een flinke hand keukenzout, maar dat is in dit geval onterecht. Deze zoutsmaak is veel verfijnder en erg vriendelijk voor je smaakpapillen. Bij vochtige etenswaren zal de steen wat meer smaak afgeven dan bij drogere ingrediënten. Deze manier van kruiden is trouwens ook erg gezond, want de Himalaya zoutsteen bevat 80 mineralen en sporenelementen die bevorderlijk zijn voor de gezondheid.

Kaas, fruit en ijs

Naast bakken en braden is de zoutsteen ook zeer geschikt voor koude gerechten. Denk bijvoorbeeld aan kaas of sushi. Maar het is ook de moeite waard om te experimenteren met fruit of chocolade. De zoutsteen kan zelfs in de vriezer, waarna je er bijvoorbeeld karamelijs op kan serveren. De combi van karamel en zout is geweldig.

De prachtige en handige Himalaya zoutsteen van AEG is vanaf half december te koop. Als je de steen dit jaar nog koopt betaal je de introductieprijs van €99.

Himalaya zoutsteen van AEG

Himalaya zoutsteen van AEG