Kom tot rust in het hotel van de Blue Lagoon op IJsland

luxe hotel op IJsland

De Blue Lagoon is waarschijnlijk de populairste attractie voor toeristen op IJsland. Sinds kort staat er naast de warmwaterbaden The Retreat, een luxe hotel waar je helemaal tot rust kunt komen.

Het fijne aan het hotel is dat de kamers ramen hebben die lopen van vloer tot plafond. Daardoor heb je ongehinderd uitzicht op het grote niets van de IJslandse lavavelden. Dit deel van het eiland is erg leeg en doet denken aan een maanlandschap. Tenzij er sneeuw ligt natuurlijk.

Kom tot rust

Om eerlijk te zijn vind ik de baden van de Blue Lagoon vooral prijzig en druk. Er zijn fijnere opties op het eiland, zoals Fontana in Laugarvatn. Maar dat neemt niet weg dat ik prima een lang weekend of een weekje in dit hotel zou kunnen doorbrengen. Elke dag even lekker in het warme water met een kleimasker op en daarna op een stoel in de hotelkamer in het niets staren. Een betere manier om je batterij op te laden bestaat er denk ik niet.

Het hotel met 62 kamers is van alle gemakken voorzien. Mocht je een suite boeken, dan heb je zelfs je eigen privé-Lagoon. Verder is er een goed restaurant in huis en kun je yogaklassen en wandeltochten met een gids volgen. En dat alles op nog geen half uur rijden van het vliegveld van IJsland. Reis je nog een half uur verder, dan zit je de hoofdstad Reykjavik.

luxe hotel op IJsland

luxe hotel op IJsland

luxe hotel op IJsland

luxe hotel op IJsland