Relaxed printen met HP Tango en Instant Ink

HP Tango
Zoek de printer op deze foto.

Wij hadden altijd een behoorlijke haat-liefdeverhouding met printers, maar sinds de release van de HP Tango is het niets meer dan liefde. HP heeft met de Tango, de Smart App en Instant Ink de printer opnieuw uitgevonden.

Alle problemen die we met eerdere printers hadden, worden door de HP Tango opgelost dankzij allerlei slimme toepassingen. Bij deze nieuwe printer draait het hoofdzakelijk om gemak en design. Allereerst mag deze printer gezien worden met z’n mooie minimalistische vormgeving. Als je kiest voor de luxe HP Tango X krijg je er ook nog een prachtige hoes van linnen bij.

Leukste momenten

Dichtgeklapt misstaat deze printer in geen enkel interieur. Je hoeft dus je printer niet weg te stoppen in een hoek van je huis. Hierdoor heb je het apparaat altijd bij de hand en zul je vaker en makkelijker een printje maken. Bijvoorbeeld van een mooie foto die je met je smartphone hebt gemaakt. Hier in huis worden de leukste momenten van de afgelopen maanden geprint om ze een mooi plekje te geven. Ook de kinderen zijn er dol op.

Printen met de HP Smart App

Dat printen gaat heel eenvoudig met de HP Smart App. Deze app op je telefoon vervangt voor een groot deel de knoppen op je printer of de instellingen op je computer. Anno 2018 doe je het meeste toch al op je smartphone dus waarom niet je printer bedienen? Zo kun je via de app heel simpel direct foto’s printen vanaf je pagina op Facebook of Instagram. Of maak je een scan van een document door er foto van te maken en deze te printen.

Instellen is simpel

Via de app stel je de printer ook in als je deze uit de doos haalt. Al moet ik zeggen dat het via mijn laptop net even iets fijner ging op het moment dat ik me moest registeren. Ik wilde namelijk bij de printer direct een abonnement op Instant Ink afsluiten. Wie een HP Tango koopt, krijgt zo’n abonnement overigens nu tijdelijk twee maanden gratis.

Met Instant Ink neemt HP één van de grootste frustraties van een printerbezitter weg: een lege cartridge. Het is mij namelijk al een paar keer overkomen dat ik iets wilde printen en dat de inkt dan op blijkt te zijn. Dan moet je dus eerst naar een winkel (als die open zijn) en daar in het eindeloze aanbod op zoek naar de cartridge die bij jouw printer hoort. Niet echt een van de leukste dingen om te doen.

HP Tango

Als je een abonnement op Instant Ink afsluit, zit je nooit meer zonder inkt. Als blijkt dat je inkt opraakt, krijg je via de post een pakketje met nieuwe inkt. Je kunt dus continu door blijven gaan met printen. Er zijn meerdere abonnementsvormen. Wie heel weinig papier print, kan zelfs een gratis abo afsluiten. Print je wat meer of heel veel, dan weet je voor een vast bedrag per maand waar je aan toe bent.

Onbeperkt foto’s printen

Zo’n abonnement is gebaseerd op het aantal pagina’s dat je print. Daarbij maakt het niet uit of het bontgekleurde afbeeldingen zijn of simpele documenten met alleen zwarte tekst. Bij een betaald abonnement kun je zelfs onbeperkt foto’s printen, zolang je dit vanuit de app stuurt. Je betaalt dus niet voor de inkt die je daarmee verbruikt. Zo kun je eindelijk eens die vakantie- of kinderfoto’s printen en er een fatsoenlijk album van maken.

De HP Tango X is dus bij elkaar opgeteld een welkome nieuwe gast in huis. Hoe heb ik ooit zonder gekund?

HP Tango