Nooit meer zonder inkt met HP Instant Ink

handig zo'n abonnement op inkt

Het volgende probleem klinkt je waarschijnlijk zeer bekend in je oren: je wilt een belangrijk document printen en precies op dat moment is de inkt op. Met een onleesbaar printje als gevolg. HP heeft hiervoor de oplossing.

Met Instant Ink neemt HP één van de grootste frustraties van een printerbezitter weg: een lege cartridge. Het is mij zelf natuurlijk ook al een paar keer overkomen dat ik iets wilde printen en dat de inkt dan op bleek te zijn. Dan moet je dus eerst naar een winkel (als die open is) en daar in het eindeloze aanbod op zoek naar de cartridge die bij jouw printer hoort. En die dan hopelijk ook vinden. Niet echt één van de leukste dingen om te doen.

Slimme chip

Als je een abonnement op HP Instant Ink afsluit, zit je nooit meer zonder inkt. Als blijkt dat je inkt opraakt, krijg je via de post een pakketje met nieuwe inkt. Dat kan dankzij een slimme chip in je cartridge. Je kunt dus continu door blijven gaan met printen. Er zijn hiervoor meerdere abonnementsvormen. Wie heel weinig papier print, kan zelfs een gratis abo afsluiten. Print je wat meer of heel veel, dan weet je voor een vast bedrag per maand waar je aan toe bent.

Er zijn oplossingen voor zowel kleine huishoudens als bedrijven. Van 15 pagina’s tot 700’s pagina’s per maand. Ga je daar alsnog overheen, betaal je maar een klein beetje bij. Ook kun je de niet-geprinte pagina’s uit je abonnement meenemen naar de volgende maand. Tot een limiet van 2 keer het reguliere aantal per maand. Heb je dus een abonnement voor 50 pagina’s per maand, dan kun je tot maximaal 100 ongebruikte pagina’s meenemen. Om een indruk te geven: dit abonnement kost €2.99 per maand.

Onbeperkt foto’s printen

Zo’n abonnement is dus gebaseerd op het aantal pagina’s dat je print. Daarbij maakt het niet uit of het bontgekleurde afbeeldingen zijn of simpele documenten met alleen zwarte tekst. Nooit hoef je dus meer bij je instellingen de kwaliteit omlaag te schroeven of voor grijswaarden te kiezen. De print is altijd zoals deze hoort te zijn. Bij een betaald abonnement kun je zelfs onbeperkt foto’s printen, zolang je dit vanuit de HP Smart-app doet. Je betaalt dus niet voor de inkt die je daarmee verbruikt. Zo kun je eindelijk eens die vakantie- of kinderfoto’s printen en er een fatsoenlijk album van maken. Hoe heb je ooit zonder gekund?