Genieten van een ontspannen barbecue in de zomer

eten op tafel

Heb jij de barbecue al van zolder of uit de garage gehaald? Nu de temperatuur buiten oploopt, dromen veel liefhebbers al van hun eerste barbecue dit jaar. Wellicht heb je de afgelopen winter al meermaals gebruik gemaakt van de barbecue op het terras om vlees te grillen of langzaam te laten garen. Onder meer een broodje pulled pork is het lekkerst, wanneer het vlees lang gegaard heeft op de barbecue. Gebruik het voorjaar om de tuin klaar te maken voor de lange zomeravonden, waarop je geniet van het verse vlees en de gegrilde groenten van het rooster. Dit doe je door de groene aanslag van het terras te verwijderen, een investering in nieuwe tuinmeubelen te overwegen en het gazon weer eens te maaien. 

Tip: alle verschillende soorten lounge tuinstoelen zijn op dit moment nog beschikbaar bij (online) tuinwinkels. Zou je wachten tot later dit jaar, dan is de kans groot dat een deel van het oorspronkelijke assortiment al is uitverkocht. 

Tuinset om deze zomer heerlijk aan te dineren 
Een grote tuinset is onmisbaar, wanneer je de komende maanden buiten wilt kunnen eten met het gezin, vrienden en familie. Bestel online een tuinset voor 6 personen of zelfs 8 personen, afhankelijk van de samenstelling van je gezin. Zo heb je voldoende ruimte! Bij het bestellen van een tuinset heb je de keuze uit verschillende materialen. Voorheen werd vaak gekozen voor houten tuinmeubelen, daar het materiaal goed aansluit bij het natuurlijke karakter van veel tuinen. Een duurzamer alternatief zijn de tuinmeubelen van bijvoorbeeld aluminium of wicker. Wicker is een soort kunststof wat lang mooi blijft en niet snel vervangen hoeft te worden. Het is voldoende om deze materialen periodiek af te nemen met een vochtige doek. 

Poot dit voorjaar zelf verschillende groenten in de tuin 
Bij het barbecueën in de zomermaanden mag een frisse salade niet ontbreken. Haal de verse sla dit jaar niet uit de supermarkt, maar kweek dit in je eigen moestuin. Vervang de planten in een bestaande border voor verschillende soorten groenten, of bouw een extra border. Je kunt tal van verschillende soorten groenten kweken. Denk aan het gebruik van diverse slasoorten, andijvie voor het najaar, prei en bijvoorbeeld cherrytomaten. Ze zijn veel smaakvoller dan de producten die je in de supermarkt koopt. Combineer de verschillende groentesoorten met een aantal kruidenplanten. Zo is het heerlijk om dagelijks te kunnen genieten van een kop verse muntthee uit de eigen tuin.