Invader aan het werk op het eiland Djerba

In november 2019 bracht kunstenaar Invader een bezoek aan het Tunesische eiland Djerba. Daar bracht hij op diverse plaatsen zijn bontgekleurde mozaïeken aan. Regisseur Milan Poyet ging mee en maakte een korte film over de trip.

Street art zie je normaal in de straten van de grote steden, maar in dit geval zie je Invader op geheel andere plekken. Het eiland Djerba is vooral bekend als zonnige vakantiebestemming, maar de reden dat Invader er was, heeft alles te maken met zijn liefde voor Star Wars. Grote delen van de allereerste Star Wars-film zijn opgenomen in Tunesië. Ook op Djerba zijn flink wat scenes geschoten.

Obi-wan Kenobi

Het bijzondere is dat veel van deze locaties nog steeds herkenbaar zijn. Zo bracht Invader een bezoek aan het huis van Obi-Wan Kenobi en de plek waar Luke en Obi-Wan hun eerste ontmoeting hebben met Han Solo en Chewbacca. Op beide plekken bracht hij een kunstwerk aan dat verwijst naar Star Wars.

Op andere plekken op het eiland is Invader aan de slag gegaan met andere mozaïeken. Waaronder de beroemde ruimtemannetjes waar de kunstenaar zijn naam van afgeleid heeft. Hij noemde zich namelijk eerst Space Invader naar de gelijknamige game. In de documentaire I INVADE DJERBA zie je hoe Invader zijn werk uitvoert. Dat is voornamelijk anoniem en illegaal.

Invader in Tunesië
Foto’s: Invader

Invader in Tunesië

Invader in Tunesië