Invader brengt Star Wars terug naar Tunesië

Invader in Tunesië
Foto’s: Invader

Kunstenaar Invader heeft weer toegeslagen. De 79ste wereldwijde locatie waar hij zijn kleurrijke mozaïeken heeft aangebracht, is het Tunesische eiland Djerba.

Deze invasie stond voor een deel in het teken van Star Wars. Dat kwam enerzijds natuurlijk vanwege het feit dat de film Star Wars: The Rise of Skywalker is uitgekomen, maar ook omdat Djerba de locatie is waar eind jaren ’70 de eerste film is opgenomen. Het is Invader gelukt om een paar heel bijzondere plekken uit te lichten.

Eerbetoon

Zo is er een mozaïek van Obi-Wan Kenobi te zien op het huis waar hij in de film echt woonde. Verderop zie je een Stormtrooper op het pand waar Luke en Obi-wan hun eerste ontmoeting hebben met Han Solo en Chewbacca. Een mooi eerbetoon aan de legendarische filmreeks en de personages die we dankzij Star Wars kennen.

In totaal zijn er op het eiland maar liefst 58 nieuwe werken van Invader te bewonderen. Naast figuren uit Star Wars (er is ook een AT-AT) zijn dat de vooral de kenmerkende ruimtemonsters uit de game Space Invaders. Wil je meer werk van Invader zien? Kijk dan in ons archief.

Invader in Tunesië

Invader in Tunesië

Invader in Tunesië

Invader in Tunesië