Josh en Benny Safdie trakteren op korte film

De film waar we op dit moment het meest naar uitkijken is Uncut Gems van Josh en Benny Safdie. Om het wachten wat dragelijker te maken hebben de twee broers een korte film online gezet: Goldman v Silverman

Net als bij Uncut Gems speelt Adam Sandler de hoofdrol. Dit keer speelt hij één van de levende standbeelden die je op Times Square in New York kunt vinden. Ondanks dat het de taak van deze standbeelden is om de voorbijgangers en toeristen te vermaken, is het een zwaar en onzeker beroep met een moordende concurrentie.

Rivalen

De gouden man die Sandler speelt, kan het daarom niet waarderen als er een zilveren rivaal opduikt, een rol voor Benny Safdie. Het mooie aan deze 6 minuten durende film is dat alles authentiek is. Behalve de twee hoofdrolspelers zijn er geen acteurs en figuranten en zijn de scenes zonder het publiek te waarschuwen opgenomen. Wie goed kijkt, ziet rond 4 minuten een van de cameramannen in beeld.

Deze film sluit net als Uncut Gems en voorganger Good Time aan bij de rauwe kant van New York die de gebroeders Safdie ons willen laten zien. Een New York waarin The American Dream niet voor iedereen is uitgekomen. Uncut Gems zal eerst op het grote doek te zien zijn tijdens het IFFR, om vervolgens vanaf 31 januari op Netflix te verschijnen. Ga deze film zien!

Wist je trouwens dat de klassieke comedy’s met Adam Sandler zich afspelen in een alternatief universum waarin personages in verschillende films terugkeren?