Kijk mee naar Kikkers van Aristophanes

Kan jouw weekend wel wat kunst, cultuur en theater gebruiken? Stem dan zaterdag 10 juli af op een stream van het Athens Epidaurus Festival. Daar kun je vanaf 20 uur genieten van een unieke uitvoering van Kikkers van Aristophanes.

Deze komedie uit 405 voor Christus leverde blijspeldichter Aristophanes de eerste prijs op tijdens het wijnpersfeest (Lenaia) van Athene. Anno 2021 blijkt het verhaal nog steeds sterk en actueel. Zeker in de fraaie bewerking onder leiding van regisseur Argyro Chioti, die garant staat voor een spectaculaire uitvoering.

Theater van Epidaurus

Ook vanwege de locatie is deze stream niet te missen. Kikkers zal worden gespeeld in het Theater van Epidaurus, een van de best bewaarde antieke theaters in Griekenland en wereldberoemd vanwege de fantastische akoestiek. Om op zo’n plek te kunnen genieten van een klassiek Grieks toneelstuk is een unieke ervaring. De livestream zal zorgen dat je het gevoel hebt erbij te zijn.

Kikkers zal worden uitgevoerd in het Grieks, maar zal worden voorzien van Engelse ondertiteling. De speelduur is ongeveer 1 uur en 45 minuten. De voorstelling is gratis te bekijken via de website Live From Epidaurus, maar donaties zijn altijd welkom om de organisatie te ondersteunen.

Het stuk gaat over de afdaling van de god Dionysus naar de onderwereld, waar hij een zoektocht begint om de beste tragediedichter terug te brengen naar de wereld van de levenden, in een poging om het theater in zijn oude glorie te herstellen. Beroemd is de uitgesponnen scène waarin Aischylos en Euripides elkaar afkraken. Deze staat ook wel bekend als de oudst bekende vorm van literaire kritiek.

Theater van Epidaurus

Kikkers