Nieuw hotel in 1000 jaar oud kasteel

Hotel Castello di Reschio

Op de grens van de Italiaanse regio’s Umbrië en Toscane staat een eeuwenoud kasteel dat een prachtige nieuwe bestemming heeft gekregen. Sinds mei van dit jaar kunnen gasten terecht in Hotel Castello di Reschio.

Drijvende kracht achter de herbestemming van het castello is graaf Benedikt Bolza en zijn familie. Het was graaf Antonio Bolza die in 1994 het landgoed kocht waar het kasteel op staat. Hij knapte het kasteel voor een groot deel op en maakte binnen de eeuwenoude muren een huis voor hem, zijn vrouw en zijn zoon Benedikt.

Die zoon heeft samen met zijn vrouw Donna vervolgens de renovatie overgenomen en bedacht dat dit de perfecte plek is voor een luxe en uniek hotel. Hotel Castello di Reschio heeft 30 prachtige suites, die allemaal binnen de kasteelmuren te vinden zijn. Elke suite is modern ingericht, maar door de dikke, oude muren is de geschiedenis overal voelbaar. Elke suite heeft een uniek uitzicht op de binnenplaats of over het golvende landschap rondom het kasteel.

Eigen meubels

Voor de inrichting van de suites zijn lokale producten gebruikt, zoals terracotta of houten vloeren, handgemaakte linnen gordijnen, Italiaanse stoffen en details in marmer en koper. De bedden en de verlichting zijn van het eigen merk van Benedikt Bolza waarvoor hij zelf alles ontwerpt: BB for Reschio. Antiek en curiosa van lokale markten sieren de muren van de suites.

De mooiste suite van het hotel is The Tower Suite. Deze bestaat uit 5 verdiepingen met naast twee slaapkamers ook een woonkamer, studeerkamer en een dakterras met luxe bad. Dineren kan ook binnen de muren van het kasteel. Ristorante Al Castello serveert klassieke Italiaanse gerechten met ingrediënten van het landgoed. Verder zijn er in het kasteel een spa, zwembad en cocktailbar te vinden.

Hotel Castello di Reschio

Hotel Castello di Reschio

Hotel Castello di Reschio

Hotel Castello di Reschio

Hotel Castello di Reschio

Hotel Castello di Reschio

Hotel Castello di Reschio

Hotel Castello di Reschio