Sani Festival: prachtige muziek op een prachtige locatie

Sani Festival

Wij vinden het altijd erg fijn om een vakantie te combineren met een concertbezoek. Zo zagen we bijvoorbeeld onlangs Adrianne Lenker in Berlijn. Dat zo’n vakantie niet altijd een stedentrip hoeft te zijn laat het Sani Festival in Griekenland zien. Hier kun je genieten van de muziek op een prachtige heuvel in zee op een van de mooiste resorts aan de Middellandse Zee.

Het Sani Resort is verkozen in de World Travel Awards tot de World’s Leading Cultural Destination. Al meer dan drie decennia treden in de zomer internationale artiesten op op het Sani Festival. Gelegen op de idyllische Sani Hill heb je tijdens het festival een uniek uitzicht op de Thermaïsche Golf (ook wel Golf van Thessaloniki genoemd). Dit jaar is het festival van 6 juli tot en met 10 augustus. Op elke zaterdagavond is er livemuziek te bewonderen.

Line-up van dit jaar

Dit jaar bestaat de line-up uit onder andere Plácido Domingo, Tom Jones, de Gipsy Kings en Madeleine Peyroux. Liefhebbers van Griekse muziek komen aan hun trekken bij een concert ter ere van componist Mimis Plessas. Vaak worden de artiesten bijgestaan door gastmuzikanten of beroemde orkesten. Zo zal het Symfonieorkest van Thessaloniki onder leiding van Jordi Bernàcer op 6 juli de begeleiding van Plácido Domingo verzorgen. Bij dit concert zijn ook tenor Mario Frangoulis en sopraan Christina Poulitsi te gast zijn.

Het Sani Festival is het belangrijkste culturele privé-initiatief van Griekenland. In 2024 viert Sani Resort de 32e editie van het Sani Festival, dat het resort de titel van World’s Leading Cultural Destination Resort opleverde in de World Travel Awards 2022 en 2023. De afgelopen edities waren onder andere de volgende artiesten te gast: Andrea Bocelli, Sarah Brightman, Bob Geldof, Bonnie Tyler, Chris Norman, Jan Garbarek, UB40, Jack Savoretti, Dianne Reeves en Tom Odell.

Sani Resort

Sani Resort is een luxueus resort van wereldklasse in de regio Chalkidiki ten zuiden van Thessaloniki in Griekenland en bestaat uit vijf bekroonde hotels bij het strand: Sani Beach, Sani Club, Porto Sani, Sani Asterias en Sani Dunes. Sani Resort ligt in een 400 hectare groot natuurgebied en is omzoomd door pijnboombossen en schitterende zandstranden. Al bijna 50 jaar zet Sani Resort de standaard voor luxe hotellerie in Middellandse Zeegebied met een uitzonderlijke service en faciliteiten van wereldklasse.

Sani Festival

Sani Festival