Laat je koffie vliegend bezorgen met de Coffee Copter

the making of van de promovideo van Coffeecopter

De belangrijkste brandstof voor mensen op kantoor is waarschijnlijk koffie. Een kop goede koffie kan je helpen als het werk druk of stressvol is. Maar wat nou als je vanwege bijvoorbeeld een deadline geen tijd heb om koffie te gaan halen?

Gelukkig staat de techniek voor niets en zijn er mensen op dit moment bezig met het ontwikkelen van een drone die je koffie kunt bezorgen: de Coffee Copter. Het concept is simpel: via een app op je smartphone bestel je je favoriete koffie en de Coffee Copter komt het vervolgens naar je bureau brengen. Het werkt dus een beetje hetzelfde als de ouderwetse koffiejuffrouw. Op dit moment worden de eerste succesvolle proeven met de Coffee Copter gehouden in het A Lab in Amsterdam-Noord. Dit gebouw zit vol met kleine, creatieve ondernemingen en heeft in de vorm van The Coffee Virus een goede koffiezaak in het gebouw.

Samenwerking

Het bijzondere aan deze koffie-drone is het feit dat het een project is van verschillende bedrijven die in A Lab gevestigd zijn. Zo was Instability We Trust verantwoordelijk voor het concept, Unc Inc voor de branding, de ontwikkeling van de app, de 3D-mapping en de routing door het gebouw heen, Puurontwerp & Skeyework voor de ontwikkeling van de Coffee Copter zelf en de hardware van de drone, The Coffee Virus voor de klantbeleving en presentatie van de koffie en Screenturner voor het produceren van de volgende video:

De Coffee Copter is meer dan een grappige uitvinding van een groep ondernemers. Er is bijvoorbeeld al serieus nagedacht over de stabiliteit van de drone en hoe te voorkomen dat de hete koffie tegen een voorbijganger botst. In de video kon je een van de eerste testvluchten zien. De Coffee Copter is dus nog in de ontwikkelingsfase, maar de plannen zijn wel om dit ooit op de markt te brengen. De mensen achter dit project zijn daarom op zoek naar investeerders om een commerciële versie van de Coffee Copter mogelijk te maken. Contact opnemen kan via info@coffeecopter.com.