Lachlan Turczan maakt indrukwekkende video voor Blake Mills

Gitarist en producer Blake Mills zocht naar een passende video bij zijn nummer Money Is The One True God. Hierbij kwam hij uit bij regisseur Lachlan Turczan, die een unieke animatie op basis van bankbiljetten maakte.

Voor de video scande Turczan bankbiljetten uit 23 verschillende landen en uit de periode van 1800 tot nu. Deze scans verwerkte hij tot vloeiende en hypnotiserende beelden, die perfect uitbeelden wat Blake Mills met zijn liedje wil zeggen. Het toont hoe belangrijk geld is in onze maatschappij en hoe geld en cultuur met elkaar verbonden zijn.

Guilloche-patronen

De animatie focust voor een groot deel op de abstracte guilloche-patronen van de bankbiljetten, maar we zien meer dan dat. Bijvoorbeeld een portret van rebellenleider Samuel Sharpe op het Jamaicaanse biljet van 50 dollar, een gravure van de stad Tenochtitlan op het Mexicaanse biljet van 100 peso of een zonsondergang op het Chinese biljet van 5 yuan. Zodoende krijg je via de beeldtaal op de bankbiljetten een idee waar geld wereldwijd voor staat.

Money Is The One True God is afkomstig van het album Mutable Set van Blake Mills. Naast het uitbrengen van eigen muziek werkt Mills ook als producer en sessiemuzikant. Zo speelt hij gitaar op Rough and Rowdy Ways van Bon Dylan en produceerde hij voor onder andere Alabama Shakes, John Legend, Laura Marling en Perfume Genius.

Money Is The One True God

Money Is The One True God

Money Is The One True God

Money Is The One True God

Money Is The One True God

Money Is The One True God