Livigno: wintersport op zijn Italiaans

Livigno

Ben je plannen aan het maken voor een wintersportvakantie? Denk dan eens aan het Italiaanse Livigno, een veelzijdige bestemming voor alle leeftijden. Wij stellen je graag voor aan deze wintersportplaats.

Livigno ligt in het uiterste noorden van Italië tegen de grens met Zwitserland. Vroeger was dit echt een uithoek in de Alpen, waardoor het de bijnaam Klein Tibet kreeg. Heden ten dage heeft die bijnaam alleen nog maar een positieve bijklank en slaat deze op de hoge bergen rondom de vallei waarin Livigno ligt.

Grote kans op sneeuw

Door de hoogte van 1816 meter is de kans op sneeuw in het seizoen altijd erg groot. Nadeel is dat het er soms best koud kan zijn. Het skigebied rondom Livigno reikt tot 3000 meter hoogte. Met zo’n 115 kilometer aan pistes is de regio een aanrader voor liefhebbers van skiën en iedereen die wil genieten van prachtige winterse uitzichten. Niet voor niets hebben de Milan Cortina 2026 Olympics Livigno als locatie gekozen voor de disciplines snowboard en freestyle. Avontuurlijke wintersporters komen hier dus zeker aan hun trekken in een van de snowparks.

Het ski-seizoen in Livigno start op 2 december. Wie boekt aan het begin of het einde van het seizoen, 2-22 december of 13 april-1 mei, krijgt bij het boeken van 4 nachten in een hotel of 7 nachten in een appartement een gratis skipas.

Wil je niet alleen skiën of snowboarden of zijn deze sporten helemaal niet jouw ding, dan zijn er nog genoeg andere dingen te doen. Maak een wandeling met speciale sneeuwschoenen aan, volg te voet of op de fiets de 20 kilometer lange Winter Trail, ga ijsklimmen, schaatsen of maak een romantisch ritje met een paardenslee. Er is echt van alles mogelijk.

Aquagrande

Ontspannen doe je in de Aquagrande, één van de grootste state-of-the-art sport- en wellness-centers in Europa. Hier kun je een bezoek brengen aan de Wellness&Relax-ruimte waar je in een alpine omgeving met veel hout, steen en vuur helemaal tot rust komt. Aquagrande is ook perfect voor gezinnen, want er is ook een indoor zwembad met meerdere baden, glijbanen en watervallen.

Wat natuurlijk ook een voordeel is als je kiest voor een Italiaanse vakantiebestemming is dat het eten altijd en overal goed is. In de vele lokale restaurants geniet je van heerlijke gerechten met zowel regionale als typisch Italiaanse gerechten met daarbij natuurlijk een goed glas wijn. Kaasliefhebbers moeten zeker langs Latteria di Livigno, waar 25 lokale melkboeren in een coöperatie hun waren verkopen.

Belastingvrij shoppen

Tot slot is Livigno ook een paradijs voor de liefhebbers van winkelen. De gelijknamige gemeente is namelijk belastingvrij. Dat maakt winkelen natuurlijk erg interessant en heeft er voor gezorgd dat er in het centrum van Livigno zo’n 250 winkels zijn waarbij elk bekend merk wel vertegenwoordigd is.

Livigno is per auto zo’n 1150 kilometer vanaf Amsterdam. Kom je met het vliegtuig? Dan moet je naar Milaan. Vanaf daar is het nog 4 uur naar Livigno. Of naar Innsbruck in Oostenrijk. Kijk voor inspiratie ook eens op de Instagram van Livigno.

Livigno

Livigno

Livigno