Tandpasta van Manuka New Zealand

Manuka New Zealand - honey toothpaste
Manuka New Zealand produceert rauwe honing die bekendstaat om haar geneeskrachtige en helende eigenschappen. Sinds kort heeft het merk ook een tandpasta in het assortiment met deze bijzondere Manukahoning als basis.

De Manuka Honey Toothpaste 550+ bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten en reinigt het gebit effectief. Tegelijkertijd beschermt deze frisse muntpasta de tanden en het tandvlees. Naast de rauwe Manukahoning staan ook Nieuw-Zeelandse Propolis en Manuka-olie op de natuurlijke ingrediëntenlijst. De laagschuimende tandpasta bevat geen natriumlaurylsulfaat, fluoride, agressieve schuurmiddelen, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen, zoetstoffen of conserveermiddelen.

Allerlei gezondheidsvoordelen

De tandpasta van Manuka heeft een MGO-waarde van 550+. De stof MGO (Methylglyoxal) is van nature in grote hoeveelheid aanwezig in de rauwe honing en heeft een antibacteriële werking. Manuka New Zealand produceert Manukahoning met waardes die oplopen tot MGO 1000+. Hoe hoger de MGO-waarde, hoe sterker de antibacteriële werking. Ook is Manukahoning in staat om tandplak te verwijderen.

Daarnaast is het gebruik van Nieuw-Zeelandse Propolis en Manuka-olie bijzonder. Propolis is een krachtige stof die door bijen wordt gebruikt om zich te beschermen tegen virussen, infecties en schimmels. Manuka-olie wordt toegepast vanwege de antiseptische werking alsmede de antibacteriële, schimmelwerende en anti-oxidatieve werking.

Wat vinden wij ervan?

We hebben een tube Manuka Honey Toothpaste 550+ gekregen om te testen. Allereerst valt de kleur van de tandpasta op. Deze is bruin een heeft wel iets weg van cola. De smaak van de tandpasta is verrassend. Aan het begin proef je iets zoets, maar naarmate je langer poetst, komt er een scherpe muntsmaak naar voren. Misschien komt het door de kleur waarom we dit denken, maar de zoete smaak heeft wel iets weg van cola. Het is natuurlijk de honing die we proeven. We vinden het wel fijn dat er ook een muntsmaak is toegevoegd. Dit zorgt voor een fris gevoel. Ook waarderen we het dat er geen schadelijke ingrediënten aan de tandpasta zijn toegevoegd. Na afloop ervaren we een schoon en glad gebit en merken we dat de specifieke muntsmaak nog lang aanwezig is. De Manuka Honey Toothpaste is een blijver! We hebben de tandpasta alleen nog niet lang genoeg gebruikt om te ervaren wat het effect op tandplak is.

Over Manuka New Zealand

Manuka New Zealand produceert uitsluitend rauwe Manukahoning. Dit betekent dat deze honing niet extra wordt gefilterd of belucht en dat de temperatuur tijdens de productie nooit hoger wordt dan die in de bijenkorf. Alle Manuka honing van Manuka New Zealand is monofloraal, gewonnen uit eigen bijenkorven en wordt uitsluitend geproduceerd, verwerkt en verpakt in Nieuw-Zeeland. De Manukahoning wordt op zichzelf verkocht, maar dient ook als basis voor verschillende producten die Manuka New Zealand uitbrengt.

Manuka New Zealand - honey toothpaste

Manuka New Zealand - honey toothpaste