Minimalistische racefiets van Mazda

racefiets van Mazda

Ik schreef al eerder over de expositie van Mazda tijdens de Milan Design Week. Daar presenteerde het Japanse merk naast twee nieuwe auto’s ook een fiets, een bank en een tafel. Die fiets is zo mooi dat ik graag nog wat extra foto’s aan je laat zien.

Bijzonder aan deze fiets is dat het frame met de hand gemaakt is uit één stuk staal. De vormen en lijnen sluiten aan bij het KODO Design, de ontwerpfilosofie waarop Mazda alle nieuwe modellen heeft gebaseerd. Het stuur is met de hand gebogen en het leren zadel is ook met de hand gemaakt. De rode stiksels op het zadel verwijzen naar de bekleding van de nieuwe Mazda MX-5, die in Milaan naast de fiets stond. Verder zijn overal op de fiets verborgen rode details te vinden, zoals in de binnenkant van het stuur en onder het zadel. Deze verborgen schoonheden zijn ook onderdeel van Mazda’s KODO Design.

Deze fiets is gemaakt in een eenmalige oplage maar Derek Jenkins (hoofd design bij Mazda North America) vertelde me in Milaan dat hij maar al te graag de fiets in een kleine oplage op de markt zou willen brengen.

racefiets van Mazda

racefiets van Mazda

racefiets van Mazda