Flyte: een vliegende lamp voor in je huis

zwevende lamp

Een bijzondere lamp is kan in je interieur zoveel meer zijn dan enkel een lichtbron. Een blikvanger bijvoorbeeld. Deze zwevende lamp van ontwerper Simon Morris is dat zeker.

De Flyte zweeft door de kracht van magneten. Deze zorgen ook door middel van inductie dat de lamp de benodigde stroom krijgt om te kunnen branden. Je kunt in dit geval dus zeker spreken van een zeer uniek ontwerp.

Energiezuinig

De lamp bestaat uit een onderstel van hout en een bovenste deel in de vorm van een ouderwets peertje. Het is dus absoluut geen gloeilamp, want het licht is afkomstig door een aantal energiezuinige LED-lampjes. Doordat de zwevende lamp vrijwel geen wrijving kent kun je deze ook nog eens laten draaien. Hoe cool is dat?

De basis is van hout. Via aanraking kun je de lamp aan en uit zetten, maar deze basis kan nog meer. Het kan namelijk ook dienst doen als draadloze oplader voor telefoons. Ontwerper Simon Morris is via Kickstarter op zoek naar investeerders. Voor 239 dollar kun je een eigen Flyte bestellen die je dan in oktober in huis hebt.

zwevende lamp

zwevende lamp

zwevende lamp

zwevende lamp

zwevende lamp