Nachtelijk Londen vanuit de lucht

London by night

Dit is het derde artikel over fotograaf Vincent Laforet binnen een jaar. Dan kun je wel stellen dat hij iets heel bijzonders doet.

Vincent Laforet regelt dat hij toestemming krijgt om ’s nachts in een helikopter boven een stad mag vliegen. Op een hoogte tussen de 2 en 8 kilometer hang uit dan aan een tuig buiten deze helikopter om de stad beneden vast te leggen. Na steden als New York en Las Vegas is nu Londen aan de beurt.

Beroemde gebouwen

Opvallend zijn de felle kleuren die je op de foto ziet. Iedereen weet dat het in een grote stad nooit echt donker is, maar hier valt dat wel erg op. In een stad als Londen is dat extra opvallend omdat beroemde gebouwen uitgelicht worden. Het is mooi om daarbij het verschil tussen oud en nieuw te zien.

Zo staat de Big Ben al decennialang in de schijnwerpers. Hiervoor gebruikt men ouderwetse lampen. Dat geeft een gelig licht. Moderne gebouwen hebben meestal verlichting door LED-lampen, dat meer een paarse of groenblauwe gloed heeft. In de komende weken brengt Vincent Laforet ook een bezoek aan Parijs en Berlijn.

London by night

London by night

London by night

London by night

London by night

London by night