Glazen loopbrug in de Tower Bridge

bovein de Tower Bridge

Londen heeft er weer een spectaculaire toeristische attractie bij. In het bovenste gedeelte van de Tower Bridge is een glazen loopbrug aangebracht.

Bezoekers van dit gedeelte kunnen vanaf 42 meter hoogte neerkijken op de voetgangers, het verkeer en natuurlijk de Theems. Na de oplevering van de brug in 1894 was het bovenste gedeelte van de brug ook al in gebruik. Voetgangers konden zo oversteken, zelfs als de brug open stond, en tegelijkertijd genieten van het uitzicht. Helaas waren er maar weinig mensen te porren voor de klim naar boven en gebruikte men vooral het gedeelte op straatniveau. Het bovenste gedeelte was daarom vooral in trek bij hoeren en zakkenrollers. In 1910 ging daarom dit deel van de Tower Bridge dicht.

Verbouwing

Na een grondige verbouwing is het bovenste deel weer open. De vloer is vervangen door glas, zodat het uitzicht spectaculair is. Ook zijn de ruimtes te huur voor evenementen. Wil je een bezoek brengen, kijk dan op de website van de Tower Bridge voor de mogelijkheden. Probeer je bezoek te plannen tijdens een van de keren dat de brug open gaat. Wanneer dat is kun je ook zien op de site van de brug.

Een brug over de rivier de Westelijke Boeg in het oosten van Polen moest zo veel mogelijk opgaan in de natuurlijke omgeving. De architecten van UGO Architecture & Design kwamen met het volgende ontwerp: een brug in de vorm van een tak.

uitzicht