Ontdek Kroatië vanaf de camping

Kroatië

Kroatië is een verrassend land met schitterende landschappen, vele eilanden, prachtige natuurgebieden en een kustlijn van ruim 1800 km. De populariteit van Kroatië als vakantieland neemt de afgelopen jaren sterk toe en dat is niet zonder reden!

Er is zoveel meer te ontdekken in dit vakantieland dan de meeste mensen weten. Vanaf een camping in Kroatië kan je de vele mooie bestemmingen die Kroatië te bieden heeft makkelijk bereiken. Wij hebben er een aantal uitgelicht.

Nationaal park Plitvicemeren

Vanaf camping Zaton Holiday Resort ben je slechts binnen 2 uur bij de adembenemende Plitvicemeren. Dit park bestaat uit een heuvelachtig gebied met azuurblauwe meren, hoge watervallen en ongelooflijk veel natuur. In dit overweldigende gebied kijk je je ogen uit en als je van fotograferen, natuur en/of wandelen houdt kan je je de hele dag prima vermaken hier. Let wel op dat als je met kinderen hiernaartoe gaat, dat ze wel goed zelfstandig kunnen lopen. Het gebied is erg heuvelachtig met veel smalle paden, bruggetjes en ongelijke ondergronden. Een af en toe ruig maar ook prachtig gebied. Het is niet voor niets opgenomen in de Werelderfgoedlijst van beschermde natuurgebieden.

Poreč

Als je je aan de andere kant van Kroatië bevindt, bijvoorbeeld op de prachtige camping Bijela Uvala, zijn de Plitvicemeren ver weg. Wel kan je de toeristische stad Poreč bezoeken. Vanaf de camping rijdt een toeristentreintje naar dit stadje. Deze stad is meer dan 2000 jaar oud en hier ontdek je een stukje historie van Kroatië, kan je vele winkels bezoeken en zijn er veel mogelijkheden om een terrasje te pakken. Daarnaast zijn er meerdere bezienswaardigheden waar je je prima kan vermaken. Zo kan je naar de Euphrasius-basiliek, een eeuwenoud bouwwerk dat door UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. Ook het museum van Poreč is een aanrader als je van oudheden houdt. Je treft hier een verzameling aan van zo’n 2000 prehistorische, antieke, laat-antieke en middeleeuwse cultuurhistorische en etnografische voorwerpen.

Aquapark Istralandia

Ben je niet zo van het cultuursnuiven? Dan kan je vanaf dezelfde camping Bijela Uvala het aquapark Istralandia bezoeken. Het aquapark ligt ongeveer een half uurtje rijden van de camping vandaan. Hier kan je je met het hele gezin een volle dag van waterpret genieten. Het is een behoorlijk groot waterpark met veel glijbanen. Om precies te zijn is de wateroppervlakte 4500m² en is er opgeteld wel 1.2 km aan waterglijbanen! Er zijn glijbanen in alle vormen en maten voor alle leeftijden en durfniveaus. Zo is er een hele hoge glijbaan, de ‘free fall’, die 27 meter hoog is met steile afdalingen. Natuurlijk is er ook voor de minder grote durfals genoeg te beleven. Er zijn familieglijbanen, golfslagbaden en voor de allerkleinste is er een 40cm-bad.  Genoeg te doen voor het hele gezin en gegarandeerd waterpret! Het park gaat in 2020 begin juni open en zal geopend blijven tot en met 17 september.

Kroatië

Plitvice
Plitvice