Maak een Joyride met Nike

Nike Joyride

Na een onderzoek dat 10 jaar duurde, presenteert Nike een nieuw soort dempingssysteem voor de zolen van hun sportschoenen. De naam is Joyride.

Na het nog niet zo lang geleden geïntroduceerde React en de overbekende Air is Nike Joyride de nieuwste manier om sporten zo comfortabel mogelijk te maken. Joyride bestaat uit units waar heel veel bolletjes van de kunststof TPE (thermoplastisch elastomeer) in zitten. Deze technische rubber is zeer rekbaar.

Bead Pod

Door heel veel van deze kleine rubberen balletjes in zogenaamde Bead Pods in een zool te stoppen kunnen deze je helpen met zowel ondersteuning als demping. Bij de landing van je voet op de grond zal Joyride extra steun geven op de plek waar de impact het zwaarst is. Bovendien zullen de bolletjes die worden ingedrukt na de landing hun energie weer vrijgeven. Hierdoor kun je beter presteren.

Nike Joyride zal voor het eerst toegepast worden bij de Nike Joyride Run Flyknit, een schoen die geschikt is voor hardlopers van alle niveaus. Deze schoen zal vanaf 15 augustus te koop zijn. Daarna volgen meer modellen als de Nike Joyride NSW Setter, Nike Joyride NSW Optik en Nike Joyride Kids Nova.

Nike Joyride

Nike Joyride

Nike Joyride