Veelbelovend nieuw werk van Palace in Cinetol

Palace
Foto: Instagram @wearepalace

Het was een flinke tijd stil rond de jonge Britse band Palace. Maar plots was daar een optreden in Amsterdam. Voor een klein publiek en met nieuwe liedjes.

In 2015 maakten wij kennis met deze band uit Londen. Met wat sterke singles (vooral het nummer Bitter) en een goede EP hadden ze onze aandacht. In 2016 volgde een uitstekend optreden op Into The Great Wide Open en later het album So Long Forever. Daarna werd het al snel weer stil. Tot plots Paradiso een concert in Cinetol aankondigde.

Nieuw werk

Deze kleine zaal in De Pijp blijkt dus de perfecte plek om voorzichtig nieuw werk op het publiek los te laten. Op geen enkel moment lieten de bandleden los wanneer we iets nieuws mogen verwachten en ook op de website is niet echt info te vinden. We moeten het dus met de nieuwe muziek doen. En die is uitstekend.

Uiterst geconcentreerd laat de band het onbekende materiaal los op het Amsterdamse publiek. Qua geluid is er niet veel veranderd. De mooi waaierende gitaren, de funky bas en de prachtige zang zijn nog steeds aanwezig. Net als de spannende tempowisselingen. Het enige verschil is wellicht dat de band ambitieuzer overkomt. Met het tweede album moet het allemaal gaan gebeuren.

Zelfvertrouwen

Ik schreef al eerder dat Palace het in zich heeft om een grote band te worden en die mening is zeker niet veranderd na het intieme optreden in Cinetol. Het is mooi om te zien hoe de bandleden na elkaar kijken als het publiek luid applaudisseert en juicht na de nummers. Het zelfvertrouwen groeit met elk applaus.

Natuurlijk is dat het hardst bij de liedjes die men al kent. Die zijn immers van een goede kwaliteit. Vooral de bekendste single Bitter en het kippenvel opwekkende It’s Over doen het goed. Heel erg goed. Palace heeft zich bij een kleine groep muziekliefhebbers weer in the picture gespeeld. Het is nu een kwestie van tijd voordat veel meer mensen gaan volgen.