IJslandse waterval in Rotterdamse binnenstad

IJslandse waterval in Rotterdam

In Rotterdam is steeds meer geweldige street art te bewonderen. Het nieuwste kunstwerk in de stad is een prachtige verwijzing naar de natuur van IJsland.

Calypso Falls is een levensechte kopie van de Seljalandsfoss, één van de beroemdste en spectaculairste watervallen van IJsland. Bijzonder aan deze waterval is dat deze heel goed bereikbaar is en vooral dat je achter het water langs kunt lopen. De Rotterdamse versie is gemaakt door Monique Benthin & Rick Messemaker en fleurt een voorheen sombere hoek op aan de Mauritsplaats, vlakbij de opvallende woontorens van Calypso. Vandaar de toepasselijke naam Calypso Falls. Op deze plek vergeet je even dat je in de stad bent en waan je je op IJsland.

Win een reis naar IJsland

Om deze reden is er samen met Icelandair een geweldige actie opgezet. Wie de Calypso Falls bezoekt en daar een originele selfie maakt, kan meedoen aan een wedstrijd waarbij 2 vliegtickets naar Reykjavik gewonnen kunnen worden. Je moet daarvoor bij het posten van de selfie de hashtags #makeithappenxcalypsofalls en #icelandair gebruiken. Zo maak je kans om de echte Seljalandsfoss met eigen ogen te bewonderen. Meedoen kan tot 31 oktober.

IJslandse waterval in Rotterdam
Foto’s: Chris Bonis

IJslandse waterval in Rotterdam

IJslandse waterval in Rotterdam

IJslandse waterval in Rotterdam