Amsterdams grachtenpand vol BIG ART

BIG ART
Lucia Luptakova

Van 12 tot 15 oktober is het historische grachtenpand De Zonnewijser van onder tot boven gevuld met XL-objecten uit verschillende kunstdisciplines. Tijdens BIG ART kunnen tekeningen, foto’s, sculpturen, schilderijen en installaties behalve bewonderd ook worden gekocht.

De Zonnewijser is de komende dagen dus zowel een expositieruimte als een kunstbeurs. Verscheidene ontwerpers, fotografen, kunstenaars en hun vertegenwoordigende galeries zullen er nieuw werk tonen. Het pand aan de Herengracht, dat op loopafstand van Amsterdam Centraal ligt, is een rijksmonument uit 1615. Het bestaat uit 6 verdiepingen en de totale oppervlakte is bij elkaar maar liefst 3000 vierkante meter. Genoeg ruimte dus voor het tentoonstellen van extra grote kunstwerken!

Kunstenaars, fotografen en ontwerpers

Namen die meedoen aan BIG ART zijn onder andere de kunstenaars Eveline Visser, Gerard Koek, Lucia Luptakova, Robbert de Goede, Floor van Keulen, Rive Roshan, Gavin Turk, Cathalijn Wouters, Maze de Boer en Joël Mpah Dooh. En fotografen als Katrin Korfmann, Jaap Scheeren en Koos Breukel tonen ook hun werk. Verder zijn er ontwerpen te zien van designers als Alfredo Häberli, Richard Hutten, Wieland Vogel, Floris Hovers, VANTOT en The Soft World.

Rondleidingen en ontmoetingen

Iedere dag kun je van 17:00 tot 18:00 uur rondleidingen volgen. Ook wordt er dagelijks een meet & greet georganiseerd met zowel kunstenaars als ontwerpers. Dit onder het genot van een proeverij met het bier van Affligem. En even verderop aan de Herengracht zit designlabel Lensvelt. Op vertoon van je toegangskaartje voor Big Art kun je daar een nieuw product van de bekende ontwerper Richard Hutten bekijken en is er een grote installatie van kunstenaar Marije Gertenbach te bewonderen.

BIG ART is een initiatief van Anne van der Zwaag, curator, publicist en directeur van designbeurs OBJECT. Ze stelde eerder grote interdisciplinaire tentoonstellingen samen zoals BAL! (Paleis Soestdijk), WIT (Nederlands Fotomuseum) en PASTOE (Kunsthal).

BIG ART
De Zonnewijser, Herengracht 182, Amsterdam
Donderdag 12 t/m zondag 15 oktober 2017
Open: dagelijks van 11:00 tot 19:00 uur

BIG ART
Alfredo Häberli (Quodes)
BIG ART
Cathalijn Wouters (Rademakers Gallery)
BIG ART
Floor van Keulen (Kers Gallery)
BIG ART
Joel Mpah Dohh (Galerie SANAA)
BIG ART
Rive Roshan
BIG ART
The Soft World
BIG ART
VANTOT