Postneokubisme, een nieuwe stroming van kunstenaar Belin

Postneokubisme

De Spaanse kunstenaar Belin mixt op prachtige wijze twee kunststromingen tot een verrassend nieuw geheel. Hij noemt dit postneokubisme.

Vaak zijn dit soort termen behoorlijk vaag, maar in dit geval spreekt het voor zich. Het begon allemaal toen de kunstenaar, wiens echte naam Miguel Ángel Belinchón Bujes is, een bezoek bracht aan Málaga, de geboortestad van Pablo Picasso. Hier verdiepte hij zich voor het eerst goed in het werk van de beroemde kunstenaar.

Spannende combinatie van stijlen

Na deze reis begon Belin elementen van Picasso’s kubisme toe te voegen aan zijn eigen werk, dat daarvoor vooral bestond uit zeer realistische muurschilderingen. De combinatie van zeer realistische onderdelen in combinatie met abstractere invloeden uit het kubisme zorgt voor een spannende combinatie waarvoor postneokubisme een prima naam is.

Veel van het nieuwe werk van Belin is gemaakt op doek, maar zijn grote liefde is nog steeds de openbare ruimte. Een mooi voorbeeld daarvan zie je op de foto hierboven die is gemaakt tijdens het Meeting of Styles’ festival in Cancun in Mexico.

Je kunt Belin volgen via Instagram.

Postneokubisme

Postneokubisme

Postneokubisme

Postneokubisme

Postneokubisme

Postneokubisme

Postneokubisme