Prachtig kantoor in oude fabriek bij Barcelona

prachtig kantoor

Een goede architect werkt natuurlijk vanuit een spectaculair kantoor. Dit gebouw is immers zijn visitekaartje. De Spaanse architect Ricardo Bofill geeft een sterk voorbeeld hiervan.

La Fabrica is een complex net buiten Barcelona. In het 3100 vierkante meter grote gebouw woont en werkt de beroemde architect. La Fabrica was vroeger een cementfabriek. Het eerste gebouw van het complex stamt uit de eerste jaren van de 20ste eeuw. Later is daar nog van alles bijgebouwd. In 1975 heeft Bofill zijn intrek genomen in de fabriek. In de loop der jaren heeft hij het weten te veranderen in een werkelijk spectaculaire locatie.

Brutalisme

Allereerst is er het vele groen. Overal waar je kijkt zie je struiken en planten, zelfs op de daken. Dit in combinatie met het brutalisme van het betonnen gebouw wekt de indruk van een verloren stad in de jungle. Ook binnenin het gebouw is nog van alles intact gelaten, maar wel gecombineerd met moderne elementen. De beschilderde wanden in de silo’s doen denken aan het bekendste werk van Ricardo Bofill: La Muralla Roja.

prachtig kantoor

prachtig kantoor

prachtig kantoor

prachtig kantoor

prachtig kantoor

prachtig kantoor

prachtig kantoor