Gigantisch hart van Jaume Plensa in Barcelona

Jaume Plensa - El cor secret
Foto’s: Universitat de Barcelona

Op 29 september was het Wereld Hart Dag, een dag gewijd aan het vergroten van het bewustzijn over hart- en vaatziekten. In Barcelona hadden ze iets heel speciaals om bij deze dag stil te staan: een opblaasbaar hart van gigantische afmetingen door kunstenaar Jaume Plensa.

Het werk El Cor Secret maakte Plensa al in 2014 voor een expositie in het Duitse Augsburg. Hij combineerde het ‘geheime hart’ daar met een klok die met behulp van stemmen van de lokale bevolking de tijd aangaf. Een ander verschil was dat de enorme replica van het hart in Duitsland vrij in de ruimte stond.

Ribben

In Barcelona was het hart te zien achter de pilaren van het gebouw voor de Faculty of Medicine and Health Sciences. Een toepasselijke plek voor het zeer gedetailleerde hart van maar liefst 13 meter hoog. De pilaren zou je met een beetje fantasie kunnen zien als ribben die het hart beschermen. Ook bijzonder is dat de kleuren van het hart lijken te verwijzen naar die van FC Barcelona. Patta had onlangs een collectie die naar min of meer hetzelfde verwees.

Wil je meer werk van Jaume Plensa bekijken? Duik dan eens in de archieven van Mixed Grill.

Bron: Colossal