Mooi gekleurde zwembroeken van Meyba

zwembroek in mooie kleur

Meyba is in Nederland vooral bekend vanwege de sneakers en het feit dat het merk ooit shirtsponsor van FC Barcelona was. In Barcelona heeft de naam Meyba nog een andere betekenis.

Er is daar sprake van zogenaamde merkverwatering. De zwembroeken van Meyba waren in de jaren 60, 70 en 80 zo populair dat het woord Meyba een synoniem werd voor zwembroek. Mensen hadden het niet over hun zwembroek, maar over hun Meyba, zelfs als die broek van een ander merk was.

Dream Team

Sinds een paar jaar is het merk Meyba weer helemaal terug en blikken de ontwerpers veelvuldig terug op de rijke geschiedenis van het merk. Een mooi voorbeeld is de nieuwste collectie zwembroeken. Het ontwerp daarvan is overduidelijk geïnspireerd op het dream team van FC Barcelona. Dat was de periode waarin Johan Cruijff de coach was en spelers als Ronald Koeman, Christo Stoitsjkov, Romário en Michael Laudrup domineerden op de internationale velden.

Vrije trap

De nieuwe zwembroeken lijken sterk op de broeken die het dream team droeg. Dat zie je onder andere aan de band met logo die langs de broek loopt, maar ook door de gebruikte kleuren. Het oranje was bijvoorbeeld de kleur van het tenue van FC Barcelona toen ze in 1992 de Europcup 1 pakten dankzij een geweldige vrije trap van Koeman.

De collectie is te koop bij geselecteerde winkels en de webshop van Meyba.

zwembroek in mooie kleur

zwembroek in mooie kleur

zwembroek in mooie kleur

zwembroek in mooie kleur

zwembroek in mooie kleur