Prachtige portretten van poserende parkieten

Portret van parkieten
The Tweets
Alle foto’s © Leila Jeffreys

Niets menselijk is dieren vreemd. Kijk maar eens hoe weinig ze van ons verschillen in deze serie portretten van grasparkieten van de Australische fotograaf Leila Jeffreys.

Voor de portretten werkt Jeffreys samen met natuurbeschermers, ornithologen en medewerkers van de lokale dierenopvang. Samen selecteren ze vogels die geschikt zijn voor een portret. Eenmaal in de studio gaat de fotograaf nauwkeurig op zoek naar de eigenschappen van het dier. Vervolgens worden die vastgelegd in portretten waarop de grasparkieten opvallend menselijke trekjes vertonen.

Boek

Of dat nu door de dieren zelf komt of door de manier waarop Leila Jeffreys ze fotografeert, is een vraag die lastig te beantwoorden is. Wel zeker is het feit dat de portretten prachtig zijn gemaakt en intrigerend om naar te kijken. Wie meer van dit soort portretten wil bekijken, doet er goed aan om zichzelf te trakteren op het recent verschenen boek van Leila Jeffreys: Des Oiseaux. Ook het volgen van de fotograaf op Instagram is aan te raden.

Portret van parkieten
River and Cloudy
Portret van parkieten
Rain and June
Portret van een parkiet
Celery
Portret van een parkiet
Coral
Portret van een parkiet
Candle