Portretten van JR in het Panthéon in Parijs

JR in het Panthéon

Bij een trip naar Parijs mag natuurlijk een bezoek aan het Panthéon niet ontbreken, zeker niet nu er op dit moment een installatie van kunstenaar en fotograaf JR te zien is.

Het beroemde gebouw ondergaat op dit moment een renovatie, maar is desondanks juist nu een reden tot bezoeken waard. JR staat bekend om zijn enorme portretten in zwart-wit die hij sterk uitvergroot en op bijzondere plaatsen tentoonstelt.

Gebrek aan sociale contacten

Achter deze portretten zit altijd een verhaal. Vaak is JR werkzaam in conflictgebieden of plaatsen waar veel armoede is. Parijs is natuurlijk geen conflictgebied, maar in een grote stad is vaak wel (relatieve) armoede en ontbreekt het aan sociale contacten tussen de inwoners. JR fotografeerde daarom mensen in de omgeving van het Panthéon en vroeg ze daarbij ook een grappig gezicht te trekken.

Deze portretten voegde hij samen tot 1 installatie aan de buitenkant van het gebouw en 2 aan de binnenkant. Hij wil hiermee laten zien dat het de mensen zijn die de stad maken. De foto aan de buitenkant is te zien zolang de renovatie van het Panthéon duurt, de installaties in het gebouw zijn te zien tot 5 oktober 2014.

Mocht je het werk van JR interessant vinden, dan raden we je aan om hem te volgen via Instagram waar hij vrijwel dagelijks heel mooie foto’s plaatst.

JR in het Panthéon

JR in het Panthéon

JR in het Panthéon

JR in het Panthéon

JR in het Panthéon