Back to the future met de PUMA RS-Computer

PUMA RS-Computer

PUMA brengt binnenkort een zeer bijzondere sneaker uit het verleden op de markt. De PUMA RS-Computer is een hardloopschoen uit de jaren 80 met een ingebouwde computer.

In 1984 had adidas de primeur met de Micropacer. Een kleine computer bovenop de schoen hield simpele zaken als afstand en tijd bij. PUMA wilde niet achterblijven en kwam een jaartje later met de PUMA RS-Computer. Bij deze schoen koos PUMA voor een unit achterop de hiel.

Chip

Hierin zat een chip die tijd, afstand en calorieën bijhield. Door de schoen met een 16-pins-kabel aan te sluiten op een Apple IIE of Commodore 64 kon je alle info uitlezen. In een tijd van smartwatches en hardloop-apps klinkt dat vreselijk achterhaald, maar in de jaren 80 was zoiets enorm futuristisch.

Bluetooth

Op 13 december brengt PUMA een vernieuwde versie van RS-Computer uit. Aan het uiterlijk is niets veranderd, maar de chip is vervangen door moderne hardware. Het is nu mogelijk om via Bluetooth alle info uit te lezen. Ook nieuw zijn een ingebouwde accelerometer en een geheugen dat 30 dagen lang je gegevens bewaart.

De PUMA RS-Computer komt uit in een genummerde oplage van 86 stuks en is exclusief te koop via de PUMA-winkels in Berlijn, Londen en Tokio en Kith in New York.

PUMA RS-Computer

PUMA RS-Computer

PUMA RS-Computer

PUMA RS-Computer