Recensie: Citizens! in Paradiso

citizens

De Engelse band Citizens! verraste ons dit jaar met het aanstekelijke album Here We Are, dat volstaat met luchtige popliedjes. Het is ook niet voor niets dat het Franse label Kitsuné de band tekende en Franz Ferdinand-zanger Alex Kapranos het album produceerde. In de Kleine Zaal van Paradiso mocht de band deze week laten zien en horen of ze live ook een belofte zijn.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dat zijn ze. Citizens! wist een energieke show neer te zetten en de mensen aan het dansen te krijgen. Een hele opgave, want in de Grote Zaal stond Flying Lotus dikke beats op het publiek af te vuren. Wat opviel was dat de band uit goede muzikanten bestaat. Veel hippe bandjes moeten het meer van het imago en de bij de huidige smaak passende liedjes hebben, maar deze band speelde goed, strak en met passie.

Hoogtepunten waren de semi-ballad I Wouldn’t Want To en een lekker dansbare cover van Missing van Everything But The Girl, maar de zaal ging echt los bij de afsluiter van de avond: (I’m in love with your) Girlfriend, het nummer waar de band mee doorbrak in Engeland. In de zaal waren toen inmiddels flink wat bezoekers van het optreden van Flying Lotus aangeschoven en het zou ons verbazen als Citizens! daaronder niet wat nieuwe fans heeft gewonnen. Wij zijn nu definitief fan, de rest van de wereld zal binnenkort wel volgen

Oh ja, we willen de band nog extra credits geven vanwege de coole snor van de drummer.

Recensie: Charlotte van Meggelen
Foto’s: Minja Sarovic

citizens in paradiso

let op de snor