Real Estate covert Linger van The Cranberries

In de rubriek Muziek op Mixed Grill komen zeer regelmatig covers voorbij. Daarbij valt de keuze niet altijd op bijzondere uitvoeringen van bekende nummers, maar gaat het vooral om goede bands die een goed liedje spelen.

Een goed voorbeeld daarvan kun je hieronder bekijken en beluisteren. De Amerikaanse indieband Real Estate speelt het nummer Linger van The Cranberries. Zowel de band als het liedje behoren tot mijn favorieten. De laatste twee albums van Real Estate behoren tot de beste gitaarpop van het laatste decennium. Alles klopt: de prachtige gitaarpartijen, de mooie liedjes en de prachtige stem van zanger Martin Courtney.

Favoriet

Linger van The Cranberries is een liedje dat ik al heel lang in mijn hart heb gesloten. Tot de band doorbrak met (het in mijn ogen zeurderige Zombie) kon ik The Cranberries erg waarderen. Linger is altijd mijn favoriet gebleven. Wat Real Estate doet met dit lied is simpel, maar effectief. Het typische gitaargeluid van de band past goed bij het nummer en de melancholische tekst doet de rest.